15 January 2012

SUMBANGAN ANDA MENDAPAT RESIT PENGECUALIAN CUKAI

Setiap tahun, syarikat, agensi korporat dan perseorangan yang berpendapatan lebih dari kadar dinisabkan untuk pembayaran cukai (rujuk pada website LHDN), perlu menghantar borang takfiran cukai pendapatan kepada kerajaan LHDN.

Justeru, sebagai badan bukan kerajaan (NGO), sumbangan yang disalurkan kepada Yayasan Al-Khalifah @ Al-Khalifah Foundation boleh mendapat pengecualian cukai.

Rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.6161 No warta:18667.

Melalui sumbangan orang ramai dan juga korporat, pelbagai program telah dijalankan oleh Yayasan Al-Khalifah terutamanya kepada golongan terpinggir dan minoriti di Malaysia seperti 'Orang Asli', anak-anak yatim, fakir miskin, warga pelarian, rohingya dan mangsa bencana di dalam dan luar negara.

Untuk maklumat lanjut tentang Program Kemanusiaan & Dakwah Orang Asli,
hubungi En. Azhar : +60 11-1131 7842

Cara Sumbangan:

• Melalui bank Maybank:

MAYBANK : 5640 1611 8396 (AL-KHALIFAH FOUNDATION)

Kemudian,

Maklumkan salinan bukti transaksi secara whatsapp kepada:

En. Azhar: +60 11-1131 7842

_________________

Untuk pengeluaran resit pengecualian cukai (bagi yang memohon), detail diperlukan adalah seperti di bawah:

Jika INDIVIDU:

1. Nama Penuh
2. No Kad Pengenalan
3. Alamat Pengeposan

Jika SYARIKAT:

1. Nama Syarikat
2. No Pendaftaran Syarikat
3. Alamat Pengeposan

Kemudian, Resit Pengecualian Cukai akan dihantar pos ke alamat tuan/puan.

Syukran akan sumbangan diberikan. Didoakan semoga segala kebaikan dan limpahan rezeki digandakan oleh Allah S.W.T kepada para penyumbang yang budiman.

Sekian, Terima Kasih.