PENGUMUMAN PENTING!

Segala maklumat terkini mengenai aktiviti misi kemanusiaan & dakwah Yayasan Al-Khalifah boleh follow page FB : https://www.facebook.com/Yayasan.Al.Khalifah/

Sumbangan anda diperlukan & layak mendapat pengecualian cukai (Rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.6161 ) dan disalurkan ke dalam akaun

Al-Khalifah Foundation : 564016118396
_____________________________________________________________________

13 October 2011

KURSUS ASAS DAKWAH TERHADAP NON MUSLIM DI MALAYSIA


 Pada 7-9 Oktober 2011 yang lalu, telah berlangsung 'Kursus Sukarelawan Da’ie Lapangan Siri I : Pendekatan Dakwah Terhadap Non-Muslim'  di Kompleks Darul Irsyad, Pusat Dakwah Serantau, Yayasan Amal Malaysia, Kajang, Selangor. 

Kursus ini memberikan pendedahan kepada peserta yang terdiri daripada pelajar IPTA dan masyarakat setempat akan metod dakwah yang sesuai kepada 3 golongan sasaran iaitu Orang Asli,  Cina dan India. Panel penceramah terdiri daripada Ybhg. En Shamsulmuddin Ahmad Shah (Yayasan Al-Khalifah) untuk masyarakat Orang  Asli, Ybhg. Dr. Ann Wan Seng (MACMA) untuk masyarakat China dan Ustaz Muhammad Fitri Abdullah (PERKIM) untuk masyarakat India.0 komen:

Post a Comment

Yayasan Al-Khalifah
adalah sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang bukan berorientasikan keuntungan (Non Profit Organization) didaftarkan di bawah suruhanjaya syarikat sebagai sebuah syarikat ‘Limited by Guarantee’, ditubuhkan pada 16 November 2006.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...