PENGUMUMAN PENTING!

Segala maklumat terkini mengenai aktiviti Misi kemanusiaan & dakwah di bawah Unit Program Pembangunan dan Dakwah Orang Asli (PPDOA) Yayasan Al-Khalifah boleh follow page FB : https://www.facebook.com/Yayasan.Al.Khalifah/

Sumbangan anda diperlukan & layak mendapat resit pengecualian cukai
(Rujukan: LHDN.01/35/42/51/179-6.6161) dan disalurkan ke dalam akaun Maybank
(Klik Icon):

AL-KHALIFAH FOUNDATION : 5640 1611 8396
_____________________________________________________________________
Saksikan aktivis Yayasan Al-Khalifah beraksi @ TV3 !
_____________________________________________________________________

13 October 2011

KURSUS ASAS DAKWAH TERHADAP NON MUSLIM DI MALAYSIA


 Pada 7-9 Oktober 2011 yang lalu, telah berlangsung 'Kursus Sukarelawan Da’ie Lapangan Siri I : Pendekatan Dakwah Terhadap Non-Muslim'  di Kompleks Darul Irsyad, Pusat Dakwah Serantau, Yayasan Amal Malaysia, Kajang, Selangor. 

Kursus ini memberikan pendedahan kepada peserta yang terdiri daripada pelajar IPTA dan masyarakat setempat akan metod dakwah yang sesuai kepada 3 golongan sasaran iaitu Orang Asli,  Cina dan India. Panel penceramah terdiri daripada Ybhg. En Shamsulmuddin Ahmad Shah (Yayasan Al-Khalifah) untuk masyarakat Orang  Asli, Ybhg. Dr. Ann Wan Seng (MACMA) untuk masyarakat China dan Ustaz Muhammad Fitri Abdullah (PERKIM) untuk masyarakat India.0 komen:

Post a Comment

Yayasan Al-Khalifah
adalah sebuah Badan Bukan Kerajaan (NGO) yang bukan berorientasikan keuntungan (Non Profit Organization) didaftarkan di bawah suruhanjaya syarikat sebagai sebuah syarikat ‘Limited by Guarantee’, ditubuhkan pada 16 November 2006.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...